SC Telstar en Cosmos IoT sluiten een 2 jarige samenwerking af.
Op twee lichtmasten van het Buko stadion in IJmuiden hebben wij onze RAK 8 DBI antennes geplaatst. Hierdoor is de regio IJmuiden voorzien van een LoRaWan dekking. Hierdoor zouden wij verschillende IoT oplossingen kunnen realiseren bij bedrijven en particulieren. Wij zijn trots op SC Telstar voor het beschikbaar stellen van haar lichtmasten. Hierdoor draagt Telstar bij aan het opzetten van het energie zuinige Helium netwerk. Bedankt Telstar voor de fijne samenwerking en de goede gesprekken!
Wat is IoT?
Het Internet of Things, oftewel IoT, is een systeem van onderling gerelateerde computerapparatuur dat zonder menselijke tussenkomst gegevens verzamelt en verzendt via een draadloos netwerk.
Hoe werkt IoT?
Een IoT-systeem bevat sensoren/apparaten die een bepaalde verbindingsmethode gebruiken om te communiceren met de cloud. Als deze gegevens aankomen in de cloud, worden ze verwerkt door software die vervolgens beslist of actie moet worden ondernomen, zoals het aanpassen van de sensoren/apparaten. Dat gebeurt zonder tussenkomst van de gebruiker of het verzenden van een waarschuwing.
Een volledig IoT-systeem bestaat uit vier afzonderlijke elementen, namelijk sensoren of apparaten, connectiviteit, gegevensverwerking en een gebruikersinterface.
Sensoren/apparaten
Deze verzamelen de gegevens uit hun omgeving. Een apparaat kan meerdere sensoren hebben, zo heeft een smartphone bijvoorbeeld GPS, een camera, een versnellingsmeter, enzovoort. In feite verzamelt de sensor of verzamelen de sensoren gegevens uit de omgeving voor een bepaald doel.
Cosmos Connectiviteit
Onze connectiviteit realiseren wij door LoRa antennes te plaatsen op hoge objecten. Denk hierbij aan flatgebouwen, windmolens, silo’s, lichtmasten van voetbalstadions, torens en vuurtorens.
Gegevensverwerking
Als gegevens de cloud bereiken, worden ze verwerkt door software die vervolgens kan beslissen een handeling uit te voeren. Zo kan een waarschuwing worden verzonden of misschien worden de sensors of wordt het apparaat zonder tussenkomst van de gebruiker aangepast. Soms is tussenkomst van de gebruiker echter wel vereist en daar komt de gebruikersinterface bij kijken.
Gebruikersinterface
Dankzij een gebruikersinterface kan een gebruiker het systeem controleren of informatie invoeren. Alle handelingen van de gebruiker worden in tegengestelde richting verzonden via het systeem. Van de gebruikersinterface naar de cloud en weer terug, zodat de sensoren/apparaten de gewenste wijziging kunnen aanbrengen.
Welke connectiviteits-, netwerk- en communicatieprotocollen precies worden gebruikt door apparaten met webmogelijkheden varieert per specifieke IoT-toepassing. Het IoT maakt steeds meer gebruik van AI (kunstmatige intelligentie) en machine learning om het verzamelen van gegevens te versnellen en te vergemakkelijken.
Wilt u uw bedrijf verduurzamen of efficiënter laten werken doormiddel van een IoT oplossing opmaat gemaakt voor uw bedrijf of woonhuis? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij gaan gezamenlijk kijken wat wij voor u kunnen betekenen!
👨💻 www.cosmosiot.com
📩 Info@cosmosinvestments.nl
📞 (085) 0410159