Gas besparing

Verwarming duurzamer, efficiënter en comfortabeler gemaakt

We optimaliseren de verwarmings- en koelsystemen van gebouwen zonder afbreuk te doen aan het comfort van de gebruikers. Integendeel, onze eindgebruikers melden een verhoogde productiviteit en welzijn, evenals een betere controle van de verwarming/koeling, wat tot 30% energiebesparing oplevert. We stimuleren verantwoorde consumptie en helpen alle belanghebbenden om hun duurzaamheidsdoelen sneller te bereiken. Monteer elke radiator of airconditioning met een draagbare infraroodafstandsbediening, controleer het gebruik, de temperatuur en de vochtigheid van de omgeving, stel schema's in, pas de temperatuur aan wanneer een kantoor of huis niet in gebruik is… en dat allemaal terwijl u geniet van meer comfort en minder CO2-uitstoot.

Verhoog het comfort

De radiatorthermostaat Vicki, geschikt voor alle soorten gebouwen die radiatoren gebruiken om te verwarmen, zal zorgen voor een beter comfort, gemak van controle en bewaking van temperatuur en luchtvochtigheid op het terrein. Het verwarmingsschema kan worden gekoppeld aan de bezetting, en nachtbesparingen kunnen centraal worden aangestuurd vanuit onze softwaretools.

Energie besparen

Door Vicki in het hele gebouw te installeren, kunt u profiteren van wel 30% energiebesparing en tot 20% operationele besparingen. Vicki zorgt voor een meer gelijkmatige warmteverdeling en minder operationele lasten voor de facilitair manager.

Verminder de CO2-uitstoot

Stadsverwarming is een van de belangrijkste veroorzakers van broeikasgassen. In sommige landen heeft het een grotere ecologische voetafdruk dan het autoverkeer. Geconnecteerde verwarmingsregeling op gebouwniveau kan verwarmingsinstallaties veel mogelijkheden bieden om hun werking te optimaliseren en te plannen, waardoor tonnen CO2-uitstoot worden bespaard.

Radiatorthermostaat

2-cijferige LED-display met de huidige doeltemperatuur.

Compatibel met 99% van alle radiatoren met thermostatische radiatorkraan.

Compatibel met alle LoRaWAN-gateways.

Kan eenvoudig worden geïntegreerd met bestaande GBS-systemen.

Geoptimaliseerde antenne voor gebruik binnenshuis.

Helpt gebruikers om tot 30% op de energierekening te besparen.

Batterijlevensduur tot 10 jaar getest onder verschillende scenario's.

Ingebouwde digitale temperatuur- en vochtigheidssensoren.

Kan werken met externe temperatuursensor voor grotere kamers.

Kinderslotfunctie om handmatige interventies en veranderende schema's te voorkomen.

Hoogste normen voor gegevensbeveiliging en -versleuteling.

Open-raamdetectie en configureerbaar actieplan om verwarming te stoppen.

Maakt het mogelijk om meldingen en alarmen in te stellen.

Maakt meerdere dagelijkse en uurschema's mogelijk.

Op geolocatie gebaseerde temperatuurregeling.

Handmatige, applicatie of IoT-platform temperatuurregeling.

Voordelen van een aangesloten verwarmingssysteem

Schema's
Het maken van schema's voor elke kamer afzonderlijk of in bulk is een van de gemakkelijkste manieren om energie te besparen.
IoT-connectiviteit
Installeer één keer LoRaWAN gateway per gebouw en ontvang data van 1000+ apparaten.
Extra lange batterijduur
Apparaten hebben met 2x AA-batterijen tot 10 jaar batterijduur dankzij LoRaWAN-connectiviteit.
Handmatige bediening
Geef de bewoners de mogelijkheid om de temperatuur in de kamer rechtstreeks vanaf de radiatorthermostaat Vicki te wijzigen.
Analytics
Bekijk diepgaande rapporten over de prestaties van elk apparaat, en plaats afwijkingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Begrijp de thermodynamica van uw gebouw en leer hoe u deze kunt verbeteren.
Softwaretools
Beheer uw verwarmingssysteem vanuit een centrale webapplicatie en laat huurders de apparaten in hun eigen ruimtes bedienen vanuit een mobiele app.

Besturings- en bewakingssoftware

Zet uw gegevens om in inzichten, optimaliseer de werking, bespaar kosten en plan onderhoud eenvoudig in dankzij onze softwaretools: 


Ons data platform is een webgebaseerde applicatie die geschikt is voor het beheren van een vloot van apparaten in één of meerdere gebouwen. Krijg eenvoudig toegang tot grafieken en rapporten, maak en bewerk verwarmingsschema’s en meer.


Beheer de verwarming van tevoren, krijg toegang tot grafieken in de loop van de tijd binnen handbereik en krijg toegang tot geavanceerde functies zoals geolocatie.

Vicki app in action

Eén oplossing voor energie-efficiëntie ten goede van de planeet

We streven ernaar de SDG’s van de VN te ondersteunen door bij te dragen aan de versnelde ontwikkeling van slimme, duurzame gemeenschappen en gebouwen over de hele wereld, gericht op verantwoorde consumptiepatronen en verbeterde CO2-uitstoot. Dus wat houd je tegen om nu te handelen?
Wij zijn van mening dat monitoring en controle van de energie en luchtkwaliteit gedreven door verantwoord verbruik, door middel van automatisering van woningen en gebouwen, niet het voorrecht van enkelen zou moeten zijn, maar eerder een noodzaak en sociale verantwoordelijkheid van ons allemaal. Alleen wanneer we samenwerken, kunnen we ons gemeenschappelijke doel om de planeet te behouden nastreven.

Internationale organisaties: ondersteun alle belanghebbenden met informatie en middelen om een duidelijk kader te creëren tegen greenwashing.

Overheden: stimuleer en financier de implementatie van regionale energiebesparingsplannen.

Energieleveranciers: investeer in hernieuwbare energiebronnen en slimme innovaties van energie als een dienst.

Gebouweigenaren: investeer in energie-efficiëntie en verhoog de waarde van uw eigendom.

Gebouwbeheer: innoveer met IoT en vertaal gegevens in bruikbare controles.

Huurders: maak deel uit van de door de consument geleide verschuiving naar een koolstofarme en duurzame toekomst.

IoT-providers: blijf innoveren en blijf betaalbare en schaalbare oplossingen bieden voor klimaatacties.

Succesverhalen

University Campus

Klaslokalen van een universiteitscampus in een kleine Europese stad zijn uitgerust met Vicki radiatorthermostaten. De administratie heeft het bewustzijn van het ruimtegebruik en de thermodynamica van de gebouwen vergroot dankzij live-gegevens, en rapporten gegenereerd vanuit MClimate Enterprise. Alle apparaten zijn geconfigureerd om te werken volgens het gebruiksschema van de kamers. Besparingen zijn nog niet berekend, maar worden geschat op tussen de 17% en 29%.

Kantoor

Een heel kantoorgebouw in een grote Europese stad is uitgerust met radiatorthermostaten, en met aparte temperatuur- en vochtigheidssensoren in bepaalde kamers met veel radiatoren. De medewerkers hebben gemeld dat de temperatuur sinds de installatie beter is beheerd en de projecteigenaar meldt een besparing van 28% in de afgelopen twee winters.

Politiebureau

Het regionale hoofdbureau van de politie in een middelgrote Europese stad installeerde meer dan 1000 radiatorthermostaten Vicky. Dit als onderdeel van een aanbesteding voor energie-optimalisatie, gefaciliteerd door een wereldwijde leverancier van energie-efficiëntie. Hun belangrijkste doel is energie uit verwarming te besparen door het schema kamer voor kamer aan te passen vanaf een gecentraliseerd platform, en zo meer inzicht te krijgen in de thermodynamica van hun gebouw.

Woonblok

50+ woongebouwen in een Europese hoofdstad zijn uitgerust met radiatorthermostaten Vicki. Tevens zijn er timers geplaatst om de temperatuur op werk- en weekdagen te regelen. Bewoners melden meer comfort en betrokkenheid bij hun energieverbruik. Besparingen variëren van 15% tot 31%.

Meer te weten komen over Cosmos IoT?

Vraag vrijblijvend een offerte aan