project

🔋 Batterijduur van zeven tot tien jaar

Een batterijduur van zeven tot tien jaar voor een sensor klinkt natuurlijk te mooi om waard te zijn, maar de vraag is, hoe kan dat? Het verschil zit hem in het netwerk waar de sensor op draait, veel sensoren draaien op Wifi/Zigbee. Sensoren die op dit soort netwerken draaien hebben een constante verbinding en geven hierdoor constant de data door. Door deze constante communicatie heeft een draadloze sensor op Wifi/Zigbee vaak een batterijduur van een tot anderhalf jaar.
In de praktijk is deze constante communicatie eigenlijk niet nodig. Denk bijvoorbeeld aan een slimme radiator knop, deze hoeft niet constant de temperatuur te weten om de ruimte warm te houden of te stoppen met verwarmen om te besparen. Eens in de vijf of tien minuten een meeting uitvoeren is genoeg.

💡 Wat levert dit op?

Een langere batterijduur heeft verschillende voordelen. Door de langere batterijduur hoef je zes keer minder de batterij te vervangen, wat tijd bespaart voor het constateren van de lege batterij en verwisselen van de batterij, wat geld bespaart voor de aanschaf van batterijen of eventuele inhuur externe partij en wat natuurlijk resulteert in minder te recyclen batterijen wat beter is voor het milieu.

💡 Hoe kan het dat onze sensoren een batterij duur van 7 tot 10 jaar hebben?

Onze draadloze sensoren werken op LoRaWAN. Hierdoor verstuurd de sensor eens in de vijf of tien minuten een signaal naar de dichtbij zijnde LoRaWAN antenne van Cosmos IoT. Hierdoor ontstaat deze lange batterijduur, een batterijduur van zeven tot tien jaar past natuurlijk perfect bij de huidige ontwikkelingen van deze tijd wij kijken graag naar de mogelijkheden bij U!

Heeft u vragen over het vervangen van uw huidige sensoren voor LoRaWAN sensoren? Twijfel niet en kom gerust met ons in contact. Samen kijken wij naar de mogelijkheden bij u! Uiteraard is een gesprek compleet vrijblijvend.

Kom met ons in contact:
👨‍💻 www.cosmosiot.com
📩 support@cosmosiot.com
ğŸ“ž (085) 0410159

💡 Toelichting afbeelding

Hieronder ziet u een afbeelding van de batterij verwachting van onze radiatorknop, naast dat deze knop data meet en het communiceert met het netwerk, gebruikt deze radiatorknop ook nog stroom voor het open en dicht draaien. Sensoren die alleen data meten kunnen een batterijduur van langer dan tien jaar aantikken! Daarnaast ziet u onderaan hoe dit netwerk zijn data versleuteld transporteert!