project

Track and trace

Het volgen van bedrijfsmiddelen is een cruciaal aspect van moderne bedrijfsvoering, omdat het bedrijven in staat stelt hun fysieke bedrijfsmiddelen in realtime te bewaken en te beheren. Met de komst van Internet of Things (IoT)-technologie hebben bedrijven nu toegang tot krachtige nieuwe tools voor het volgen van hun bedrijfsmiddelen.

LoRaWAN is een low-power wide-area network (LPWAN)-protocol dat is ontworpen om grote aantallen aangesloten apparaten over lange afstanden te ondersteunen. Dit maakt het een ideale oplossing voor het volgen van bedrijfsmiddelen, omdat het bedrijven in staat stelt hun bedrijfsmiddelen op afstand te bewaken, zonder dat er dure infrastructuur of complexe installatieprocessen nodig zijn.

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van LoRaWAN voor het volgen van bedrijfsmiddelen zijn de langeafstandsmogelijkheden. Het protocol ondersteunt verbindingen over afstanden tot 15 km in landelijke gebieden en tot 2 km in stedelijke omgevingen. Hierdoor kunnen bedrijven hun activa volgen op afgelegen locaties, zoals mijnen, havens of bouwplaatsen, zonder dat er extra infrastructuur nodig is.

Een ander voordeel van LoRaWAN is het lage stroomverbruik. Het protocol is ontworpen om apparaten te ondersteunen die op batterijen werken en die 7 tot 10 jaar meegaan op een enkele lading. Dit maakt het een ideale oplossing voor het volgen van activa die moeilijk toegankelijk zijn, zoals zeecontainers of bouwmachines.

Het LoRaWAN-protocol ondersteunt ook een breed scala aan apparaten, waaronder GPS-volgapparatuur, sensoren en RFID-tags. Hierdoor kunnen bedrijven een breed scala aan activa volgen, waaronder voertuigen, aanhangwagens, zeecontainers en zelfs individuele items.

Bovendien is LoRaWAN een open standaard, wat betekent dat het wordt ondersteund door een breed scala aan leveranciers en fabrikanten. Hierdoor kunnen bedrijven de beste oplossing voor hun specifieke behoeften kiezen en deze eenvoudig integreren in hun bestaande systemen.

Kortom, LoRaWAN is een krachtige en veelzijdige IoT-oplossing voor het volgen van bedrijfsmiddelen. Met zijn langeafstandsmogelijkheden, laag stroomverbruik en ondersteuning voor een breed scala aan apparaten, stelt het bedrijven in staat om hun bedrijfsmiddelen eenvoudig in realtime te bewaken en te beheren, zonder de noodzaak van dure infrastructuur of complexe installatieprocessen.”

Kom met ons in contact:
👨‍💻 www.cosmosiot.com
📩 support@cosmosiot.com
📞 (085) 0410159