project

Data verkrijgen doormiddel van IoT

 

 

Met IoT oplossingen heeft u de mogelijkheid om belangrijke data relatief simpel te verkrijgen en hier door beslissingen te kunnen nemen op afstand en problemen of storingen snel te kunnen detecteren en hiermee te kunnen oplossen, ook geeft het u de mogelijkheid vooraf problemen of storingen te constateren en vooraf al op te lossen!

Voorbeeld case:
Uw organisatie is verantwoordelijk voor de openbare riolering in een woonwijk. Met hevige regenval ontstaan er verstoppingen en komen de straten blauw te staan. Vervolgens wordt dit bekend doormiddel van burger meldingen. Hierdoor ben je vaak te laat met het ontstoppen van een put en kan dit tot water schade leiden bij buurt bewoners of tot onveilige verkeerssituaties door grote hoeveelheden water op de autoweg of fietspad.

Oplossing:
Deze voorbeeld case is relatief makkelijk op te lossen doormiddel van een waterstand sensor, door deze sensor kun je vooraf zien in het dashboard of doormiddel van een melding dat de waterstand te hoog begint te worden en dat de put op overstromen begint te staan. Hierdoor voorkom je het overstromen van de put en voorkom je eventuele schade en onveilige situaties.

Conclusie:
Door deze IoT oplossing gaat uw organisatie gerichter en efficiënter te werk en hoeft de burger geen meldingen meer te doen voor overstromingen. Dit zorgt er ook voor dat de administratieve afdeling ook weer wordt ontlast met het verwerken van deze meldingen en het afhandelen hiervan. Daarnaast heeft een sensor 7 tot 10 jaar batterij en doormiddel van het handige en overzichtelijke dashboard is het simpel te integreren in uw organisatie. Heeft u vragen over de mogelijkheden van IoT oplossingen bij uw organisatie? Twijfel niet en kom gerust met ons in contact. Samen kijken wij naar de mogelijkheden bij u! Uiteraard is een gesprek compleet vrijblijvend.