project

Digital Twin oftewel digitale tweeling, wat is dat nou precies? 

Een digital twin is een digitale omgeving van een fysiek product, systeem of proces. Ze verbeteren bedrijfsprocessen, verminderen risico’s, optimaliseren operationele efficiëntie en verbeteren de besluitvorming door uitkomsten te voorspellen.

De digitale tweeling is vanaf de eerste introductie bedoeld als digitale assistent en zorgt ervoor dat je op afstand handelingen kan verrichten of kan laten automatiseren. Daarnaast kan het jou ook instrueren om bepaalde handelingen uit te voeren, wanneer bijvoorbeeld iets kapot is of wanneer de luchtkwaliteit onvoldoende is.

Ook kan het u inzicht geven in bepaalde gevaren, denk hierbij aan mogelijke schimmelontwikkeling door de combinatie van een te koude temperatuur en een te hoge luchtvochtigheid. Door middel van kunstmatige intelligentie kan dit u preventief onderhoud laten uitvoeren, wat resulteert in kostenreductie.

Kortom is de digital twin eigenlijk uw digitale collega die uw werk door data makkelijker maakt. Een digital twin kan uw werk vermakelijke, waardoor er tijd overblijft voor andere werkzaamheden. Dit resulteert in afname van personeelsdruk en kostenreductie die kan oplopen tot 30%.

Klinkt dit interessant voor uw organisatie? Kom dan met ons in contact en wij gaan graag vrijblijvend het gesprek aan over de mogelijkheden bij u!

Kom met ons in contact:
👨‍💻 www.cosmosiot.com
📩 support@cosmosiot.com
📞 (085) 0410159