project

Gezonde lucht kwaliteit in combinatie met uw verwarming systeem

Vicki open window

Een gezonde lucht kwaliteit in combinatie met een efficiënt verwarming systeem klinkt natuurlijk als iets normaals en simpel maar is dit ook in de praktijk zo makkelijk?

Het monitoren van de luchtkwaliteit is makkelijk te realiseren, doormiddel van een sensor krijg je inzicht in de lucht kwaliteit.  500 tot 1000 ppm is een gezonde lucht kwaliteit en met deze waarden krijgen mensen in de ruimte geen hoofdpijn en concentratieproblemen. Hierdoor zal ziekteverzuim afnemen en productiviteit verhoogd worden!

Bij een waarde van 1000 tot 2000 ppm kan dit leiden tot hoofdpijn en concentratieproblemen, dit resulteert in meer ziekte verzuim en minder productiviteit van personeel op werk uren. Als de ppm waarde hierop komt is het verstandig deuren en ramen open te zetten om frisse lucht in de ruimte te krijgen, hierdoor zal de luchtkwaliteit weer verbeteren.

Met een waarde van 2000 ppm + MOET er geventileerd worden en zo snel mogelijk frisse lucht in de ruimte komen. Ramen en deuren opzetten en indien mogelijk ook geventileerd worden door een airco of ventilator. Te lang en te vaak in een waarde van 2000+ ppm zitten kan zorgen voor gezondheid schaden.

Door de hoge gasprijzen zet je misschien niet graag je ramen en deuren open om te ventileren en de luchtkwaliteit te verbeteren. Cosmos heeft hier een interessante oplossing voor! De slimme radiator knoppen van Cosmos zijn voorzien van koude luchtstroom detectie hierdoor constateert de sensor wanneer er koudere lucht door het pand gaat.  Wanneer de sensor dit constateert draait hij automatisch de radiator dicht en stop met verwarmen tot hij de luchtstroom niet meer voelt. Hierdoor blijft u efficiënt verwarmen van uw pand en kunt u altijd de luchtkwaliteit in de juiste ppm waardes houden zonder constant rekening te moeten houden met het gas verbruik!

Klinkt dit interessant voor uw organisatie? Kom dan met ons in contact en wij gaan graag vrijblijvend het gesprek aan over de mogelijkheden bij u!

Kom met ons in contact:
👨‍💻 www.cosmosiot.com
📩 support@cosmosiot.com
📞 (085) 0410159