project

Koelkast monitoring

Koelkasten zijn van cruciaal belang voor het behoud van de veiligheid en kwaliteit van voedsel en andere bederfelijke artikelen. Om ervoor te zorgen dat ze optimaal functioneren, is temperatuurbewaking cruciaal. Het gebruik van temperatuurmeters/sensoren die zijn aangesloten op een Low Range Wide Area Network (LoRaWan) maakt real-time monitoring van koelkasten op afstand mogelijk.

Voordelen van dit type monitoring zijn onder meer verbeterde voedselveiligheid en -kwaliteit, minder afval en kostenbesparingen. In een zorg- of kinderdagverblijf kan het de verspreiding van ziekten helpen voorkomen door ervoor te zorgen dat bederfelijke artikelen op een veilige temperatuur worden bewaard. In een restaurantomgeving kan het bederf helpen voorkomen en ervoor zorgen dat klanten veilig, vers voedsel krijgen.

Bovendien kunnen gegevens die zijn verzameld van de temperatuursensoren worden geanalyseerd om trends en patronen te identificeren die beslissingen over onderhoud en optimalisatie kunnen onderbouwen. Deze gegevens kunnen ook worden gebruikt om waarschuwingen te creëren in geval van temperatuurschommelingen, zodat corrigerende maatregelen kunnen worden genomen voordat de voedselveiligheid in gevaar komt.

Concluderend, het monitoren van koelkasten met temperatuurmeters/sensoren aangesloten op een LoRaWan-netwerk biedt verschillende voordelen, waaronder verbeterde voedselveiligheid, minder afval en kostenbesparingen. Deze voordelen kunnen worden gerealiseerd in verschillende omgevingen, waaronder zorg , medicijn opslag- en kinderdagverblijven, maar ook restaurants en supermarkten.

Klinkt dit interessant voor uw organisatie? Kom dan gerust vrijblijvend in gesprek en wij plannen online of fysiek een meeting met u in!

Kom met ons in contact:
👨‍💻 www.cosmosiot.com
📩 support@cosmosiot.com
📞 (085) 0410159