project

Slimme LoRaWan stopcontacten: het beheersen van sluipverbruik en efficiënt energiebeheer

Sluipverbruik van elektrische apparaten is een groot probleem in de moderne tijd. Het kan leiden tot onnodig hoge energierekeningen en onnodige belasting van het elektriciteitsnetwerk. Een manier om het sluipverbruik te beperken is het gebruik van slimme LoRaWan stopcontacten.

LoRaWan stopcontacten zijn voorzien van LoRaWan-technologie die het mogelijk maakt om via een draadloos netwerk te communiceren. Hierdoor kunnen ze op afstand worden bediend en gemonitord, waardoor je op een efficiënte manier het energieverbruik van apparaten kunt beheren.

Voordelen van slimme LoRaWan stopcontacten:

Beheersing van het sluipverbruik
Met slimme LoRaWan stopcontacten kun je het sluipverbruik van apparaten beheersen. Het stopcontact kan op afstand worden bediend en kan automatisch worden uitgeschakeld wanneer het apparaat niet in gebruik is. Hierdoor wordt voorkomen dat het apparaat onnodig stroom verbruikt.

Efficiënt energiebeheer
Door het gebruik van slimme LoRaWan stopcontacten kun je efficiënt het energieverbruik van apparaten beheren. Je kunt bijvoorbeeld schema’s instellen waarop de stopcontacten automatisch worden in- en uitgeschakeld op bepaalde tijdstippen. Hierdoor wordt voorkomen dat apparaten onnodig stroom verbruiken als ze niet nodig zijn.

Inzicht in energieverbruik per apparaat
Slimme LoRaWan stopcontacten bieden ook de mogelijkheid om het energieverbruik van apparaten inzichtelijk te maken. Door de stopcontacten te koppelen aan een monitoringssysteem, kun je het energieverbruik van elk apparaat in kaart brengen en zien welke apparaten de meeste energie verbruiken.

Slimme LoRaWan stopcontacten kunnen in verschillende situaties worden toegepast.

Een voorbeeld is het beheer van snoep- en drankautomaten op scholen of in kantoren.
Door het gebruik van slimme stopcontacten kunnen de automaten op gezette tijden worden uitgeschakeld, waardoor onnodig stroomverbruik wordt voorkomen. Ook kan het energieverbruik van de automaten worden gemonitord, zodat inzichtelijk wordt welke automaten de meeste energie verbruiken en waarop gerichte actie kan worden ondernomen.

Kom met ons in contact:
👨‍💻 www.cosmosiot.com
📩 support@cosmosiot.com
📞 (085) 0410159