project

Voetbalstadions zijn interessante gebouwen voor verduurzaming en automatisering van het verwarming systeem!  

Onze prachtige voetbalstadions in Nederland zijn gemiddeld tussen de 33 en 53 jaar oud. Vaak zijn de verwarming systemen wat ouder en hierdoor worden stadions niet efficiënt verwarmd. Daarnaast heb je veel verschillende ruimtes die niet onafhankelijk van elkaar verwarmen en daardoor wordt er soms onnodig gestookt. In stadions heb je ook vaak te maken met koude lucht stromen. Denk hierbij aan deuren van skyboxen die openstaan tot de ingangen van de tribunes en de spelerstunnel naar het veld… Dit zijn belangrijke aspecten waarop bespaard kan worden en wij kunnen u daarmee helpen!

Cosmos IoT heeft hier een slimme oplossing voor die ervoor gaat zorgt dat het stadion zichzelf efficiënter gaat verwarmen! Door slimme radiator knoppen te plaatsen op de radiatoren in het stadion biedt het u de mogelijkheid ruimtes onafhankelijk van elkaar te verwarmen, daarnaast kunt u de ruimtes instellen in tijdschema’s waarop het personeel aanwezig is of als er een activiteit is in een ruimte zoals een business club avond of vrijwilligersavond.

Ook heeft de sensor een koude luchtstroom detectie. Hierdoor voelt de sensor dat er een deur of raam open staat en stopt met stoken van de ruimte en hierdoor heeft u geen onnodig verbruik. De sensor wordt ingesteld op een target temperatuur van bijvoorbeeld 21 graden, maar het is een zonnige winterse dag, de sensor voelt dat het stadion wordt verwarmd door de zon en laat dan vervolgens de zon haar werk doen. Om niet te vergeten beschikt de sensor over een kinderslot. Hierdoor kunnen gasten in het stadion niet zomaar de verwarming opendraaien.

Het fijne aan dit systeem is dat alles geautomatiseerd wordt en gemakkelijk is aan te passen bij wijzigingen!

Klinkt dit interessant voor uw organisatie? Kom dan met ons in contact en wij gaan graag vrijblijvend het gesprek aan over de mogelijkheden bij u!

Kom met ons in contact:
👨‍💻 www.cosmosiot.com
📩 support@cosmosiot.com
📞 (085) 0410159