Veelgestelde vragen (FAQ)

Vragen die wij regelmatig krijgen

Dit is een faketekst. geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is.

Gateways

Onze installatie verbruikt zeer weinig stroom. De totale kostenpost bedraagt tussen de €3 en €6 per maand afhankelijk van de locatie.

Onze installatie maakt gebruikt van haar eigen WIFI-netwerk. Hierdoor heeft dit geen invloed op de snelheid van uw systemen binnen het pand.
Voor het plaatsen van een antenne onder de vijf meter is geen vergunning vereist. Onze antenne is maximaal 1,5 meter; hiervoor hoeven wij dus geen vergunning aan te vragen. Daarnaast ontneemt hij door het bescheiden formaat weinig zicht.
De antenne die wij plaatsen is maximaal 1,5 meter lang. Wij plaatsen de antenne altijd op een plek in overleg met de locatiehouder. Uiteraard zorgen wij dat de antenne zo min mogelijk te zien is.
Het kost u helemaal niks. De installatie wordt volledig door ons betaald en blijft hierdoor ook ons eigendom. De stroom wordt elke maand vergoed.
Wij betalen maandelijks een vergoeding voor het gebruik van uw pand. Deze vergoeding hangt af van enkele factoren, dit kunnen wij beter toelichten tijdens een gesprek.

Het doel is om een landelijke dekking te creëren van onafhankelijke Hotspots. Deze hotspots staan allemaal met elkaar in verbinding door middel van de blockchain.

Geen één vorm van straling is goed voor de mens. Aangezien de techniek vrij nieuw is, is er geen wetenschappelijk bewijs dat de techniek slecht is voor de mens. Internationale wetenschappers geven aan dat de antennes geen straling bereiken die invloed heeft op het lichaam van de mens.

Daarentegen wordt de mens wel continu blootgesteld aan Wi-Fi en 3G/4G/5G. Tegenover deze technieken is ook geen wetenschappelijk bewijs dat het slecht voor je is. Als je Wi-Fi en 3G/4G/5G vergelijkt met LoRaWan is te concluderen dat het geen negatieve gevolgen heeft voor het menselijk lichaam.

LoRaWAN
LoRaWAN is een Low Power, Wide Area netwerkprotocol. Het is ontworpen om op batterijen werkende sensoren draadloos te verbinden met internet in regionale, nationale of wereldwijde netwerken. Het zorgt voor langeafstandscommunicatie: tot 5 km in stedelijke gebieden en 15 km in landelijke gebieden. LoRaWAN is van nature erg veilig en authenticatie en encryptie zijn verplicht. Het LoRaWAN-protocol is ontwikkeld en onderhouden door de LoRa Alliance.
Het kan een publiek of privaat netwerk zijn. Een openbaar LoRa-netwerk ondersteunt meerdere toepassingen met slechts één antenne. Aan de andere kant kan een organisatie zijn eigen LoRaWAN-netwerk creëren en er een privénetwerk van maken.
LoRaWAN gebruikt frequenties zonder licentie en er is geen abonnement vereist van een telecommunicatie-operator, dus het wordt als gratis beschouwd – tot op zekere hoogte- het aanleggen, huren en onderhouden van de infrastructuur kost geld.
Een eindknooppuntapparaat – zoals een sensor – verzendt versleutelde informatie die via LoRa-radio wordt verzonden. Een gateway ontvangt de gegevens en stuurt deze door naar de WIFI-netwerkserver. De netwerkserver levert het bericht aan de juiste eindapplicatie.
Nee. Het gebruikt je internetverbinding (Wi-Fi of Ethernet) om informatie te leveren die wordt verzonden door apparaten, zoals GPS-trackers of omgevingssensoren. Dat betekent dat je je smartphone of computer niet kunt verbinden met de hotspot. Het werkt alleen met apparaten die LoRaWAN gebruiken.
Een LoRaWAN-knooppunt is een apparaat dat versleutelde gegevens naar een gateway stuurt. Het kan een sensor of een ander slim apparaat zijn. Een LoRaWAN-gateway is het apparaat dat gegevens ontvangt die zijn verzonden door eindknooppuntapparaten, deze verwerkt en stuurt door naar een netwerkserver.
Internet of Things?
Sensoren zijn gebouwd om mensen in staat te stellen veel gegevensbronnen te controleren, te bewaken en te meten. Veel IoT-sensoren en veel applicaties kunnen deze data verzamelen. Enkele use-cases zijn temperatuur-, vochtigheids- en druksensoren, nabijheids- en niveausensoren, versnellingsmeters en beveiligings- en bewegingssensoren. De informatie die de sensoren verzamelen, wordt gebruikt om allerlei situaties te voorkomen of te monitoren.
Niet per se. Sommige apps kunnen worden gedownload die een eenvoudige configuratie vereisen en tools hebben om u te helpen omgaan met IoT-apparaten.
IoT kan de komende jaren eindeloze kansen bieden, of het nu bedrijfsgerelateerd is of niet. Het kan een aanzienlijke invloed hebben op de gezondheid, veiligheid, het welzijn en het persoonlijke en professionele succes van de bevolking.
Algemeen
IoT-technologieën kunnen worden opgenomen in milieubeheersystemen, zodat het mogelijk is om de volgende stappen van mens en natuur te volgen en te voorspellen. Ook worden in slimme gebouwen hernieuwbare energiebronnen gebruikt om alles te laten werken en tegelijkertijd de planeet te helpen redden.